Rakennamme tiedosta hyvinvointia

Yhdistämme tietovirtojen mahdollisuudet parhaiksi ratkaisuiksi megatrendien, ikääntymisen ja väestörakenteen muutoksen nykyiselle terveydenhuollolle asettamiin haasteisiin.

 

Datalähtöinen hoitoprosessi

  1. 1

    Keräämme asiakaskohtaisia sensoritietoja

  2. 2

    yhdistääksemme sen olemassa oleviin tietoihin ja malleihin

  3. 3

    Algoritmimme analysoi tietojoukot

  4. 4

    Tietojen perusteella tarjoamme hoitosuosituksia terveydenhuollon ammattilaisille

  5. 5

    samalla ohjaten asiakasta kohti parempaa ja turvallisempaa elämää

Datan hyödyntäminen terveydenhuollossa

Predicell kokoaa eri datalähteiden tiedot yhteen paikkaan ja käyttöliittymään. Datalähteinä käytetään erilaisia sensoreita, jotka keräävät hyvinvointi- ja terveystietoja käyttäjästään. Käyttäjästä saatu data siirtyy Predicelliin, missä data yhdistyy ja se on valmiina terveydenhuollon henkilökunnalle tutkittavaksi. Ajantasaisen tiedon löytäminen asiakkaasta helpottuu ja jatkuva datan analysointi helpottaa terveydentilan muutosten ennakointia.

Predicell on jatkuvasti kehittyvä alusta, joka edistää datalähtöisen terveydenhuollon palvelutuotantoa edistyneen analytiikan avulla. Käyttämällä Predicell-palvelua sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntarjoajat voivat rikastuttaa perinteistä palvelumalliaan datan ja tietoon perustuvan tilannekuvan sekä asiakkaiden terveydentilan muutosten etäseurannan avulla.

Palvelua kehitetään analytiikan ja koneoppimisen periaatteiden pohjalta. Palvelu ilmoittaa asiakkaalle hyvinvoinnin kannalta merkityksellisistä terveyden ja toimintakyvyn muutoksista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja tekee toimenpide-ehdotuksia.

 

Asiakkaan toiminnan kehittäminen pohjautuu asiakkuuden alussa päätettyjen mittareiden seurantaan. Palvelukokonaisuuden suunnittelu tapahtuu tiiviissä vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa.

Paneudumme yhdessä Predicellin käyttöön osana hoitojakson vaikuttavuutta sekä tarvittavia toimintamallin muutoksia. Tavoitteenamme on luoda mahdollisimman integroitu kokonaisuus.

Vaikuttavuus- ja analytiikkapalveluistamme vastaa Patrick Francke, Head of Value-Based Healthcare & Digital.

Ota yhteys asiantuntijaan

Asiakastarinoita

Ennakoivaa uniongelmien seurantaa

”Siiri on 35-vuotias nainen, joka on jo pitkään kamppaillut unettomuuden kanssa. Tämä johti siihen, että hän hakeutui unilaboratorioon lisätutkimuksia varten.

Siirille asennettiin vuodesensori, joka tarkkaili unta ja analysoi hänen univaiheitaan. Kerätty data lähetettiin reaaliaikaisesti hoitotiimille, ja tekoälypohjainen alusta laski automaattisesti riskipisteet uniapnealle. Sensorin antamat tulokset ja tekoälyanalyysi mahdollistivat tarkan seurannan, ja Siiri sai henkilökohtaista ohjausta unensa parantamiseksi. Ajoissa tehdyt interventiot ja tarkka seuranta johtivat merkittäviin parannuksiin Siirin unessa ja yleisessä hyvinvoinnissa”.

Kustannussäästöt per tapaus ovat 1 000–3 000 euroa.

 

Data tukemassa potilaan kuntoutusta

”Riku on lonkkaleikkauksen läpikäynyt potilas. Sairaalassa hän sai käyttöönsä älykellon, jotta hän voisi tutustua siihen jo ennen kotiutusta ja käyttää sitä kotonaan kuntoutuksen aikana. Riku kotiutettiin leikkauksen jälkeen. Hänen kuntoutuksestaan vastaava fysioterapeutti huomasi, että Rikun aktiivisuus- ja syketasot olivat olleet alhaisia viikon ajan, mikä viittasi siihen, että kuntoutusharjoituksia ei oltu tehty. Fysioterapeutti otti etäyhteyden Rikuun ja he kävivät yhdessä läpi kerätyn datan ja kotona ilmenneet haasteet. Hoitosuunnitelmaa muutettiin tarpeiden mukaan. Riku pystyi palaamaan töihin kuuden viikon kuluttua uusitun kuntoutussuunnitelman ja oman terveystietonsa tukemana.

Riku suorittaa fyysiset testinsä itsenäisesti kotiympäristössä. Testitulokset ovat heti saatavilla kuntoutussuunnitelman päivitystä varten”.

50 % nopeampi toipumisaika → organisaatio pystyy palvelemaan enemmän potilaita → tulojen kasvu ja resurssien tehokkaampi käyttö, samalla kun hoidon laatu paranee.